هر وسیله ای که شما از آن استفاده نمایید، در طول دوران استفاده از آن نیاز به رسیدگی های جزیی دارد. این رسیدگی ها ممکن است از کم شدن ماده مورد استفاده دستگاه تا تعویض یک قطعه کوچک باشد. ماشین لباسشویی نیز مانند هر وسیله دیگر نیاز به رسیدگی جزیی دارد که با انجام این رسیدگی ها عملکرد آن در بهترین حالت ممکن قرار می گیرد. یکی از این رسیدگی های جزیی که در صورت نیاز شما می توانید به راحتی در منزل آن را انجام دهید، تعویض لاستیک درب ماشین لباسشویی است. اگر این لاستیک با آسیب رو به رو گردد، برای جلوگیری از نشت آب و عملکرد صحیح ماشین لباسشویی بهتر است آن را تعویض نمایید. در ادامه در مورد اهمیت لاستیک درب ماشین لباسشویی و چگونگی تعویض آن صحبت خواهیم کرد.
چرا در درب ماشین لباسشویی از لاستیک استفاده می شود؟
در هر ماشین لباسشویی اعم از هوشمند یا غیر هوشمند آن از لاستیک دور درب استفاده شده است. این لاستیک وظیفه دارد که تمامی فضای خالی که در بین درب و مخزن ماشین لباسشویی به وجود می آید را پوشش دهد. در حقیقت اهمیت این مورد که این فضا پر گردد این است که اگر فضای بین مخزن ماشین لباسشویی و درب آن خالی باشد، سر و صدا، لرزش های مخزن فیلتر نمی شوند و به راحتی می تواند آرامش را از شما بگیرند. علاوه بر موارد گفته شده در صورت عدم وجود پلاستیک دور درب به راحتی ماشین لباسشویی نشتی پیدا می کند.
لاستیک های مورد استفاده در درب ماشین لباسشویی
همان طور که عنوان نمودیم، یکی از مهم ترین اجزایی که برای ماشین لباسشویی در نظر گرفته شده است و در صورتی که با ایراد رو به رو شود می تواند مشکلاتی را برای ما به وجود آورد، لاستیک درب ماشین لباسشویی است. لاستیک های درب ماشین لباسشویی بنا به استفاده های مختلفی که می توان از آن ها انتظار داشت، در مدل های متنوعی تولید می شوند. در ادامه در مورد انواع مختلفی که از لاستیک های درب ماشین لباسشویی وجود دارد صحبت خواهیم کرد.
مدل اول – لاستیک ساده درب ماشین لباسشویی
ساده ترین مدلی که از انواع لاستیک ها در درب ماشین لباسشویی استفاده می شود، همین مدل است. در واقع در این مدل هیچ شیار یا خط اضافه ای وجود ندارد و به ساده ترین شکل ممکن ساخته شده اند. این نوع از لاستیک ها مزیتی که نسبت به دیگر لاستیک های موجود در بازار دارند، آسان بودن تعویض آن ها است.
مدل دوم – لاستیک تک سوراخ درب ماشین لباسشویی
دومین مدل از لاستیک هایی که در ماشین های لباسشویی مورد استفاده قرار می گیرد، لاستیک های تک سوراخ نام دارد. در واقع تفاوتی که این نوع لاستیک ها با مدل ساده آن ها دارند، وجود یک شیار در ساختمان آن ها است. دلیل قرار دادن این شیار ها در ساتمان لاستیک مورد استفاده در درب ماشین لباسشویی، گردش آب و جمع آوری آب های خارج شده از مخزن ماشین لباسشویی است. این لاستیک ها به وسیله یک شیلنگ به جا پودری ماشین لباسشویی وصل است. این شیلنگ وظیفه دارد که آب های جمع شده در لاستیک درب ماشین لباسشویی را به جاپودری و سپس به داخل مخزن بازگرداند. این پدیده هم به ما کمک می کند که نشتی در ماشین لباسشویی وجود نداشته باشد و نیز گردش آب در داخل ماشین لباسشویی پیشرفت چشم گیری داشته باشد.
مدل سوم – لاستیک چراغ دار درب ماشین لباسشویی
این نوع لاستیک که در ماشین های لباسشویی مورد استفاده قرار می گیرد، پیشرفته ترین مدل لاستیک موجود است. لاستیک چراغ دار گران قیمت ترین لاستیک دور درب است که در بازار پیدا می گردد و علت بالا بودن قیمت آن نیز دو شیاری است که برای آن طراحی کرده اند. یکی از این شیار ها همانند عملکرد لاستیک های تک سوراخ، عمل می کنند. علاوه بر این این شیار که وظیفه جلوگیری از نشتی و بالا بردن گردش آب را دارد، یک شیار دیگر وجود دارد که در آن چراغ هایی برای روشنایی ماشین لباسشویی در نظر گرفته شده است. این نوع لاستیک ها از نظر بزرگی از دو مدل دیگر حجم بیشتری دارند و در مقابل نصب کردن آن سخت تر از دو مدل دیگر نیز هست.
چگونگی تعویض لاستیک درب ماشین لباسشویی
لاستیک های درب ماشین لباسشویی به علت محلی که برای نصب آن ها در نظر گرفته شده است، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. این مورد باعث شده که بیشتر این لاستیک با آسیب فیزیکی رو به رو شود که در این صورت باید آن را تعویض نمود. در ادامه به صورت مرحله به مرحله این فرآیند را برای شما عنوان خواهیم کرد.
مرحله اول – ایمنی
در هر کاری مرحله اول رعایت ایمنی است. بهتر است قبل از شروع به تعویض لاستیک درب آب ماشین لباسشویی را از برق خارج کنید. این عمل سبب می شود که شما از خطر برق گرفتگی مصون بمانید و بتوانید ماشین لباسشویی را نیز از خطرات احتمالی دور کنید.
مرحله دوم – باز کردن پنل بالایی
برای دسترسی پیدا کردن به لاستیک دور درب باید باز کردن ماشین لباسشویی را از پنل بالایی شروع نمایید. این پنل با پیچ هایی به بدنه دستگاه متصل شده است که به راحتی می توان آن را باز نمود.
مرحله سوم – خارج کردن پنل جلویی
بعد از خارج کردن پنل بالایی، نوبت به جدا کردن پنل جلویی می رسد. این پنل نیز مانند پنل بالایی ماشین لباسشویی با پیچ هایی به بدنه محکم شده است که با باز کردن آن ها به راحتی می توان آن را خارج نمود.
مرحله چهارم – خارج کردن جاپودری
پس از خارج کردن پنل های نام برده شده، باید جاپودری را جدا کنید. ابتدا جاپودری را به صورت کشویی تا انتها به بیرون بکشید سپس با باز کردن پیچ هایی که در انتهای آن وجود دارد، این قسمت نیز جدا خواهد شد.
مرحله پنجم – خارج کردن برد ماشین لباسشویی
در این مرحله نوبت به خارج کردن برد می رسد. بهتر است قبل از جدا کردن آن یک عکس از آن تهیه کنید که در هنگام وصل مجدد آن، مشکلی برای شما پدید نیاید. برای خارج کردن برد سیم ها و سوکت های متصل به برد را باید جدا کنید و این قطعه را خارج نمایید.
مرحله ششم – خارج کردن لاستیک درب آسیب دیده
لاستیک های دور درب معمولا توسط چند پیچ و یک فنر به ماشین لباسشویی متصل شده اند. پیچ ها برای متصل کردن لاستیک به درب ماشین لباسشویی و فنر نیز به مخزن ماشین لباسشویی متصل است. هم فنر و هم پیچ ها برای خارج شدن لاستیک باید جدا شوند و با جدا کردن آن ها لاستیک به راحتی خارج خواهد شد.
مرحله هفتم – نصب لاستیک جدید
حال همانند خارج کردن لاستیک قدیمی، با وصل کردن فنر و بستن پیچ ها لاستیک جدید را نصب کنید و مراحل قبلی را به صورت عکس برای بسته شدن مجدد ماشین لباسشویی طی نمایید.
نکته
توجه داشته باشید که چیز های نوک تیز سبب آسیب رسیدن به لاستیک دور درب که بسیار حساس است می گردد. بهتر است از نزدیک شدن چنین وسایلی به لاستیک دور درب جدا خودداری نمایید.
در این مقاله که خدمت شما ارائه دادیم در مورد انواع لاستیک دور درب ماشین لباسشویی، استفاده آن و نحوه تعویض آن صحبت نمودیم. آیا برای شما سوالی یا ابهامی ایجاد شد؟ آیا نظر، انتقاد یا پیشنهادی برای در میان گذاشتن دارید؟ آن را با ما در قسمت ” ارسال نظر ” به اشتراک بگذارید.